• Посилання скопійовано

117 підприємців поділилися з Мінцифра своїм болем

Найчастіше підприємці скаржилися на надто високе податкове навантаження та складну податкову звітність, яку називали «паперовим сміттям» і «паперовими незрозумілостями»

117 підприємців поділилися з Мінцифра своїм болем

Міністерство цифрової трансформації розповідає, що впродовж місяця приватні підприємці ділилися з ними труднощами, які їм доводиться долати щодня. Ми отримали багато щирих відповідей. Чесних, «живих», без купюр.

Найбільше відповідей від підприємців із Києва, на другому місці – із Харкова, на третьому – із Запоріжжя.

Всі повідомлення вже опрацьовані, проаналізовані та будуть використані для розробки навчальних методик і програм в рамках проекту «Консалтинг-зони для малого і середнього бізнесу».

Найчастіше підприємці скаржилися на надто високе податкове навантаження та складну податкову звітність, яку називали «паперовим сміттям» і «паперовими незрозумілостями». На другому місці – низька кваліфікація персоналу і дефіцит кадрів. На третьому – відсутність доступних кредитів у банках. На четвертому – відсутність підтримки з боку держави.

Але, звичайно, проблеми не обмежуються лише цим. Ми почули і про бажання повноцінного використання PayPal в Україні, і про необхідність централізованого реєстру інвесторів, і про проблему офіційних стосунків із фрілансерами і аутсорсерами, і про ідею створення реєстру трудових книжок, щоб працедавець міг бачити відгуки від попереднього працедавця, і про завищену вартість оренди приміщень. Прочитали про проблеми з маркетингу та просування, продажами та роботою з командою.

Мінцифра має обмежені повноваження в реалізації політики по відношенню до підприємців. Тим не менш, ми активно працюємо над створенням офлайн і онлайн консалтингових зон для підприємців, що мають запрацювати вже наступного року. Також частиною проекту є створення окремої «гарячої лінії» для підприємців у рамках урядового контакт-центру. Це буде одним з наших перших кроків.

Також при Мінцифрі буде створена робоча група підприємців для пріоритизаціі цілей та задач.

Дякуємо всім представникам малого і середнього бізнесу за конструктивну відвертість.

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»