• Посилання скопійовано

«Єдинники» мають право проводити розрахунки через Liqpay

Юрособа, яка використовує систему LiqPay для прийому платежів в мережі Інтернет, отримує виручку в безготівковій формі. Тому вона може застосовувати спрощену систему

«Єдинники» мають право проводити розрахунки через Liqpay

«Вісник. Офіційно про податки»

Платники єдиного податку першої — третьої груп повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) винятково в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій) (пп. 291.6 ПКУ).

Електронні гроші — одиниці вартості, які зберігаються на електронному пристрої, приймаються як засіб платежу іншими, ніж емітент, особами і є грошовим зобов’язанням емітента (постанова №481).

За правилами надання послуг в системі LiqPay зазначена система є платіжним сервісом «ПриватБанку», який призначений для спрощення проведення розрахунків між фізичними особами, юридичними особами та/або фізичними особами — підприємцями в мережі Інтернет за допомогою персональних комп’ютерів та/або інших мобільних пристроїв.

Клієнт-отримувач до початку роботи з системою LiqPay повинен мати активний поточний рахунок у «ПриватБанку».

Правила надання послуг в системі LiqPay регулюють відносини «ПриватБанку» із суб’єктом господарювання або фізичною особою, відповідно до яких банк надає дистанційне обслуговування, фінансові послуги з прийому платежів за допомогою системи LiqPay, а також забезпечує технологічне обслуговування з прийому платежів та перерахування грошових коштів.

Отже, використання системи LiqPay не передбачає використання електронних грошей, єдиним способом отримання клієнтом грошових коштів від продажу товарів (послуг) у мережі Інтернет є зарахування грошових коштів у безготівковій формі на поточний рахунок в банківській установі.

 

Таким чином, юридична особа, яка використовує систему LiqPay для прийому платежів в мережі Інтернет, отримує виручку в безготівковій формі, а тому може застосовувати спрощену систему оподаткування.

***

Від редакції:

Нагадаємо, що раніше у своїх роз'ясненнях податківці на питання щодо віднесення переказів за допомогою сервісу LiqPay до грошових розрахунків податківці вже не бралися відповідати. Натомість радили звертатися до Нацбанку. Про це ми вказували тут. 

Тож вищенаведене роз'яснення є першим з чітким висновком. Але ця позиція не є узагальнюючою, не має статус індивідуальної консультації, а її автор - "главный государственный ревизор-инспектор отдела платы за землю с юридических лиц и местных налогов и сборов". Тож всім бажаючим з цього питання слід отримувати індивідуальні письмові консультації. 

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»