• Посилання скопійовано

Які корисні копалини належать до копалин місцевого значення?

Податківці навели перелік корисних копалин, які належать до копалин місцевого значення, при реалізації яких СГ мають право перебувати на спрощеній системі

Які корисні копалини належать до копалин місцевого значення?

ДПС у Чернівецькій області розповідає, що відповідно до пп. 5 пп. 291.5.1 ПКУ не можуть бути платниками єдиного податку суб’єкти господарювання (фізичні особи – підприємці), які здійснюють видобуток, реалізацію корисних копалин, крім реалізації корисних копалин місцевого значення.

До переліку корисних копалин місцевого значення, затвердженого постановою КМУ від 12.12.1994 р. №827 «Про затвердження переліків корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення» із змінами та доповненнями, належать:

  • сировина для хімічних меліорантів ґрунтів (вапняк, гіпс, гажа, сапропель);
  • сировина для будівельного вапна та гіпсу (гіпс, вапняк, крейда);
  • сировина піщано-гравійна (пісок);
  • сировина цегельно-черепична (суглинок, супісок);
  • корисних копалин місцевого значення інші корисні копалини, що не включені до Переліку корисних копалин загальнодержавного значення.

***

Читайте також: Чи може фізособа-«єдинник» займатися видобутком підземних вод

Джерело: ДПС у Чернівецькій області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»