• Посилання скопійовано

Чи може сімейне фермерське господарство перебувати на єдиному податку?

Сімейне фермерське господарство може перебувати на спрощеній системі оподаткування

Чи може сімейне фермерське господарство перебувати на єдиному податку?

У Головному управлінні ДПС у Луганській області розповіли. Фізична особа – підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування. Така особа повинна відповідати вимогам, передбаченим пп. «б» пп. 4 п. 291.4 ПКУ, а саме:

  • здійснювати виключно вирощування, відгодовування сільськогосподарської продукції, збирання, вилов, переробку такої власновирощеної або відгодованої продукції та її продаж;
  • провадити господарську діяльність (крім постачання) за місцем податкової адреси;
  • не використовувати працю найманих осіб;
  • членами фермерського господарства такої фізичної особи повинні бути лише члени її сім’ї у визначенні частини другої ст. 3 СКУ;
  • площа сільськогосподарських угідь та/або земель водного фонду у власності та/або користуванні членів фермерського господарства повинна становити не менше двох гектарів, але не більше 20 гектарів.

Нагадаємо, що фермерське господарство без статусу юридичної особи організовується на основі діяльності фізичної особи – підприємця і має статус сімейного фермерського господарства.

Особливості створення та діяльності сімейного фермерського господарства без набуття статусу юридичної особи регулюються положеннями ст. 8-1 Закону України від 19.06.2003 р. №973 «Про фермерське господарство».

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»