• Посилання скопійовано

Які нові пільги зі сплати податків ввели для ФОПів?

Усі фізособи-підприємці звільняються від сплати ЄСВ, починаючи з березня 2022 року. Ця норма припиняє дію через рік після закінчення воєнного стану. Фізособи-"єдинники" 1 та 2 груп можуть не сплачувати ЄП з 1 квітня та до закінчення війни

Які нові пільги зі сплати податків ввели для ФОПів?

ДПС в Івано-Франківській області розповідає, що ФОП 1,2 груп мають право не сплачувати єдиний податок. Ця норма є добровільною.   

Також ФОПи як на спрощеній, та і на загальній системі оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства звільняються від сплати ЄСВ за себе. Ця норма стартує з 1 березня 2022 року і припиняє дію через рік після закінчення воєнного стану.

«Спрощенцям» 2,3 груп дозволяється не сплачувати ЄСВ за мобілізованих працівників. Такі суми будуть сплачені з коштів держбюджету.

Протягом воєнного стану та 3 місяці потому штрафи та пеня з ЄСВ не стягується, а перевірки не проводяться.

***

Читайте також: Хто з суб'єктів господарювання може сплачувати ЄП за ставкою 2% від обороту?

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»