• Посилання скопійовано

Виплата дивідендів та авансових внесків з податку на прибуток на спрощеній системі оподаткування

ДФС розповіла, як юрособі - платнику єдиного податку III або IV групи відображати у декларації з податку на прибуток авансові внески, нараховані при виплаті дивідендів за правилами, встановленими п. 57.1-1 ПКУ

Виплата дивідендів та авансових внесків з податку на прибуток на спрощеній системі оподаткування

ДФС у Львівській області повідомила, що юридичні особи, які застосовують третю або четверту групу спрощеної системи оподаткування у разі прийняття рішення про виплату дивідендів своїм акціонерам (вкладникам), зобов’язані нарахувати та внести до бюджету авансовий внесок із податку на прибуток у порядку, визначеному п.57.1 прим. 1 ст. 57 ПКУ. Винятків щодо несплати авансового внеску, передбаченого пп.57.1 прим. 1.2 п.57.1 прим. 1 ст.57 ПКУ для юросіб – платників єдиного податку третьої або четвертої групи ПКУ не передбачено.

Авансові внески з податку на прибуток, що внесені до бюджету при виплаті дивідендів юридичними особами, які застосовують третю або четверту групу спрощеної системи оподаткування, відображаються у рядку 20 декларації з податку на прибуток.

Зауважимо, що у іншій консультації львівська ДФС роз'яснювала: платникам єдиного податку слід подавати декларацію з податку на прибуток поквартально у разі виплати дивідендів та сплати авансових внесків з податку на прибуток. При цьому в декларації слід заповнити рядок 20 і додаток АВ, де відобразити суму сплачених авансових внесків. 

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»