• Посилання скопійовано

Юрособа на III групі єдиного податку отримала подарунок: що з оподаткуванням?

ДФС розглянуло питання щодо включення до бази оподаткування єдиним податком отриманого подарунку

Юрособа на III групі єдиного податку отримала подарунок: що з оподаткуванням?

ДФС у Запорізькій області у листі від 05.10.2016 р. №3404/10/08-01-12-03-10 нагадала, що згідно з п. 292.3 ПКУ до суми доходу платника єдиного податку включається вартість безоплатно отриманих протягом звітного періоду товарів (робіт, послуг). 

Тобто у разі отримання "єдинником" на безоплатній основі основних засобів на дату підписання відповідного їх акта приймання-передачі до суми його доходу включається вартість таких безоплатно отриманих основних засобів. При цьому вартість ОЗ з метою оподаткування визначена на рівні звичайної ціни. 

Зверніть увагу! Водночас згідно з пп. 8 п. 292.11 ПКУ до складу доходу не включаються суми коштів та вартість майна, внесені засновниками або учасниками до статутного капіталу відповідного платника єдиного податку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»