• Посилання скопійовано

ДФС про виплату дивідендів платнику єдиного податку IV групи

Податківці розглянули питання щодо зарахування суми сплачених авансових внесків при виплаті дивідендів у зменшення податкового зобов’язання з податку на прибуток юрособою – платником єдиного податку IV групи

ДФС про виплату дивідендів платнику єдиного податку IV групи

ДФСУ у листі від 14.09.2016 р. №20103/6/99-99-15-02-02-15 наголошує, що ПКУ не передбачено зарахування суми сплачених авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів платником єдиного податку IV групи на зменшення податкового зобов'язання з податку на прибуток у звітних (податкових) періодах після переходу на загальну систему оподаткування.

Авансовий внесок обчислюється за ставкою, встановленою п. 136.1 ПКУ. Сума дивідендів, що підлягає виплаті, не зменшується на суму авансового внеску. Зазначений авансовий внесок вноситься до бюджету до/або одночасно з виплатою дивідендів.

Сума сплачених авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів підлягає зарахуванню на зменшення податкового зобов'язання з податку на прибуток, задекларованого у податковій декларації за звітний (податковий) рік.

Сума сплачених авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів не підлягає поверненню платнику податків або зарахуванню в рахунок погашення грошових зобов'язань з інших податків і зборів (обов'язкових платежів).

Новини на тему>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»