• Посилання скопійовано

Юрособа-«єдинник» змінила адресу: що зі звітуванням та сплатою податку?

У разі зміни податкової адреси, пов’язаної зі зміною адміністративного району, юрособа-«єдинник» подає декларацію та сплачує єдиний податок за попереднім місцем податкової адреси за звітний квартал зміни податкової адреси

Юрособа-«єдинник» змінила адресу: що зі звітуванням та сплатою податку?

ДФС у підкатегорії 108.01 «ЗІР» нагадує, що відповідно до п. 295.4 ПКУ сплата єдиного податку платниками ІІІ групи здійснюється за місцем податкової адреси.

Податкова декларація подається платниками єдиного податку до контролюючого органу за місцем податкової адреси (п. 296.4 ПКУ).

У разі зміни податкової адреси платника єдиного податку останнім податковим (звітним) періодом за такою адресою вважається період, у якому подано до контролюючого органу заяву щодо зміни податкової адреси (п. 294.7 ПКУ).

У разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку третьої групи разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни (п. 298.6 ПКУ).

Форма податкової декларації платника єдиного податку ІІІ групи (юрособи) затверджена наказом Мінфіну  №578.

Враховуючи викладене, у разі зміни податкової адреси, пов’язаної зі зміною адміністративного району, юридична особа – платник єдиного податку третьої групи подає податкову декларацію та сплачує єдиний податок за попереднім місцем податкової адреси за податковий (звітний) період (квартал), в якому подано заяву про зміну податкової адреси. 

За наступні податкові (звітні) періоди (квартали) платник єдиного податку ІІІ групи подає податкову декларацію та сплачує єдиний податок за новим місцем реєстрації (основним місцем обліку).

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»