• Посилання скопійовано

Особливості формування статутного капіталу юрособою-"єдинником"

Частка засновників у розмірі не менше 75% статутного капіталу юрособи, яка обирає спрощену систему, повинна належати саме юрособам-"єдинникам"

Особливості формування статутного капіталу юрособою-"єдинником"

ДФС у Запорізькій області нагадує, що до ІІІ групи платників єдиного податку належать юрособи - суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 5 млн гривень.

При цьому, не можуть бути платниками єдиного податку третьої групи, зокрема, суб’єкти господарювання, у статутному капіталі яких сукупність часток, що належать юрособам, які не є платниками єдиного податку, дорівнює або перевищує 25% відсотків (пп. 291.5.5 ПКУ).

Тобто, частка засновників у розмірі не менше 75% статутного капіталу юрособи, яка обирає спрощену систему оподаткування, повинна належати саме підприємствам - платникам єдиного податку.

Отже, платниками єдиного податку не можуть бути підприємства:

  • у статутному капіталі яких сукупність часток, що належать іншим підприємствам, які не є платниками єдиного податку, дорівнює або перевищує 25%,
  • у яких статутний фонд не сформовано (дорівнює нулю) і які мають одного або декілька засновників - юросіб, що не є платниками єдиного податку,
  • неприбуткові організації.

***

Читайте також:

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»