• Посилання скопійовано

Особливості звітування та сплати для «єдинників» 4 групи: роз'яснення від ДПС

Базою оподаткування є нормативна грошова оцінка одного гектара с/г угідь з урахуванням коефіцієнта індексації станом на 1 січня базового звітного року

Особливості звітування та сплати для «єдинників» 4 групи: роз'яснення від ДПС

ДПС у Київській області надає відповіді на наступні питання щодо звітування та сплати для «єдинників» 4 групи.

 

Коли подавати звітність?

Платники єдиного податку четвертої групи (далі – ЄП ІV) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 01 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням платника та місцем розташування земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік.

 

Коли сплачувати?

Податок платники ЄП ІV сплачують щоквартально, протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу.

 

Скільки сплачувати?

у I кварталі – 10%

у II кварталі – 10%

у III кварталі – 50%

у ІV кварталі – 30%

 

Куди платити?

Кошти перераховуються платниками ЄП ІV на відповідний рахунок місцевого бюджету за місцем розташування земельної ділянки.

 

Важливо!

ФОП, які у звітному періоді

– обрали спрощену систему оподаткування та ставку єдиного податку, встановлену для четвертої групи

– або перейшли на застосування ставки єдиного податку, встановленої для четвертої групи,

юридичні особи, утворені протягом року шляхом злиття, приєднання або перетворення у звітному податковому періоді, у тому числі за набуті ними площі нових земельних ділянок, вперше сплачують податок протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, в якому відбулося таке обрання/перехід.

 

Що є об’єктом оподаткування?

Площа сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень) та/або земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ), що перебуває у власності сільськогосподарського товаровиробника або надана йому у користування, у тому числі на умовах оренди.

 

Що є базою оподаткування?

Нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь з урахуванням коефіцієнта індексації станом на 1 січня базового податкового (звітного) року.

Для земель водного фонду – нормативна грошова оцінка ріллі в Автономній Республіці Крим або в області, з урахуванням коефіцієнта індексації станом на 1 січня базового податкового (звітного) року.

Всі новації у податковому законодавстві та основні вимоги застосування норм Податкового кодексу України доступні також на нашій офіційній сторінці у Facebook.

***

Читайте також: Нормативна грошова оцінка землі на 2020 рік – вже на сайті ДПС

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»