• Посилання скопійовано

Податковий режим Дія.Сity буде чинним для семи видів діяльності, – Федоров

Спеціальний правовий та економічний режим Дія.Сity застосовуватиметься для семи кваліфікованих видів діяльності, пов'язаних з ІТ-сферою та креативними індустріями

Податковий режим Дія.Сity буде чинним для семи видів діяльності, – Федоров
Спеціальний правовий та економічний режим Дія.Сity застосовуватиметься для семи кваліфікованих видів діяльності, пов'язаних з ІТ-сферою та креативними індустріями.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм».

"Якщо подивитися, які напрямки бізнесу підходять до Дія.City, до версії 1.0 цієї віртуальної країни, то в першу чергу це розробники, аутсорсингові компанії, продуктові компанії, стартапи", - розповів Федоров.

Він додав, що також резидентами Дія.City зможуть стати R&D центри (науково-дослідні центри) у галузі ІТ та телекомунікацій, компанії, що постачають послуги, пов'язані з обігом віртуальними активами, та компанії, пов'язані з кіберспортом.

Федоров нагадав, що Дія.City - це проєкт, який передбачає створення спеціального правового та економічного режиму в Україні для сфери ІТ. Зокрема, в рамках Дія.City буде запроваджено спеціальний режим оподаткування: 5% податку на доходи фізосіб, 1,5% військовий збір, 1,5% ЄСВ та 9% податок на виведений капітал. За словами віцепрем'єра, така податкова система спонукатиме компанії офіційно працевлаштовувати працівників. Він зазначив, що в рамках Дія.City також буде запроваджений механізм gig-контрактів - короткострокових трудових договорів, який значно спростить процес працевлаштування. Крім цього в проєкт будуть інтегровані елементи англійського права.

Очільник Мінцифри підкреслив, що законопроєкт про створення Дія.City передбачає запровадження механізмів захисту ІТ-компаній від несанкціонованих перевірок правоохоронними органами та зупинки роботи компаній внаслідок таких дій. "Просто так "закошмарити" будь-яку компанію вже ні в кого не вийде", - наголосив Федоров.

Як повідомляв Укрінформ, Мінцифри на початку червня 2020 року анонсувало старт проєкту Дія.City - першої в світі віртуальної бізнес-країни. Мета проєкту - створити сприятливі умови для розвитку інноваційного і технологічного бізнесу. Планується, що проєкт зацікавить українські та міжнародні IT-компанії, інвестиційні фонди, стартапи, освітні організації.

Передбачається, що до 2025 року завдяки проєкту в країні буде створено додатково понад 450 тис. робочих місць. Проєкт залучить в IT-галузь понад $11,8 млрд.

Законопроєкт №4303 «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» був зареєстрований у Верховній Раді у листопаді 2020 року.

Джерело: УКРІНФОРМ

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»