• Посилання скопійовано

Бюджет втрачає до 300 млн грн через введення спегрупи ЄП для бізнесу, – Гетманцев

Доступна для будь-якого бізнесу спрощена система оподаткування у розмірі 2% з обігу позбавляє бюджет до 300 млн грн надходження. Тому влада незабаром буде скасовувати пільги з імпорту, акцизу та ПДВ щодо операцій з пальним

Бюджет втрачає до 300 млн грн через введення спегрупи ЄП для бізнесу, – Гетманцев

Доступна для будь-якого бізнесу спрощена система оподаткуванн у 2% з обігу позбавляє бюджет до 300 млн грн надходжень, але такі розрахунки є приблизними з огляду на довоєнні показники.

Про це голова податкового комітету Данило Гетманцев розповів в інтерв’ю ЕП.

За словами нардепа, новою системою оподаткування скористалися вже майже 200 тисяч компаній та ФОПів.

«Ми порахували, що втрати бюджету повинні становити до 300 мільйонів гривень. Але це розрахунково: якщо взяти усі ті компанії, які перейшли на цю модель, взяти їхній дохід за квітень 2021 року і застосувати до нього ставку 2%. Але ми не знаємо, який дохід буде у квітні цього року, адже йде війна. Потрібно порівнювати порівнювані речі», – пояснив він.

Нововведення воєнного часу допомогло бізнесу, констатує Гетманцев: «Безперечно допомогло. Ми бачимо, що підприємства працюють».

Водночас, вважає він, настає час скасовувати низку інших пільг воєнного часу. Наприклад, пільги для імпорту товарів та звільнення від сплати акцизу та зменшення податку на додану вартість на пальне.

Митні спрощення стосуються також ввезення автомобілів, при цьому кількість розмитнених авто перевищує вже 10 тисяч.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»