• Посилання скопійовано

Паперова Книга обліку доходів і витрат тепер не потрібна!

Працювати в електронній книзі можна після отримання повідомлення про її реєстрацію

Паперова Книга обліку доходів і витрат тепер не потрібна!

Міністерство доходів і зборів України продовжує впроваджувати нові види електронних адміністративних послуг.

– В «Електронному кабінеті платника» в підсистемі передбачений режим «Ведення Книги обліку доходів і  витрат в електронному вигляді і формування податкової декларації» для фізичних осіб - підприємців, що здійснюють діяльність на загальній системі оподаткування, – повідомляє начальник ГУ Міндоходів у Сумській області Олександр Семченко.

Якщо підприємець вирішить вести Книги обліку доходів і витрат в електронній формі, йому потрібен для цього посилений сертифікат відкритого ключа. Його можна отримати в Акредитованому центрі сертифікації ключів  при Центрах обслуговування платників в податкових інспекціях області.

За допомогою електронного ключа в сервісі «Електронний кабінет платника» податків в режимі «Ведення Книги обліку доходів і витрат в  електронному вигляді і формування податкової декларації»  підприємець може сформувати заяву на отримання Книги і надіслати її контролюючому органу за місцем  податкового обліку засобами електронного зв'язку

Територіальні органи Міндоходів за місцем податкового обліку  фізичної особи - підприємця реєструють заяву і протягом 3 робочих днів формують і спрямовують повідомлення  про реєстрацію Книги з вказівкою реєстраційного номера Книги і дати її  реєстрації.

Працювати в електронній книзі можна після отримання повідомлення про  її реєстрацію. Записи  потрібно робити за підсумками робочого дня, протягом якого одержано дохід.

Джерело: ДФС у Сумській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»