• Посилання скопійовано

Коли ФОП може віднести вартість страхування автомобіля до витрат?

Підприємець-«загальносистемник» може включити витрати на страхування цивільно-правової відповідальності та особисте страхування водіїв від нещасних випадків на транспорті до складу витрат

Коли ФОП може віднести вартість страхування автомобіля до витрат?

ДФС в індивідуальній консультації від 14.03.2018 р. №1009/Б/99-99-13-01-02-14/ІПК зазначила, що договори страхування цивільно-правової відповідальності, а також особисте страхування водіїв від нещасних випадків на транспорті під час поїздки:

  • є обов’язковими видами страхування для власників наземних транспортних засобів;
  • прямо пов’язані з наданням транспортних послуг у сфері пасажирських перевезень.

А отже, понесені витрати на їх придбання фізична особа - підприємець може віднести до складу витрат відповідно до п. 177.4 ПКУ.

Водночас податківці зауважують: оскільки витрати на страхування цивільно- правової відповідальності не можливо безпосередньо пов'язати з отриманням конкретного доходу і враховуючи те, що вони забезпечують одержання економічної вигоди протягом тривалого періоду, то такі витрати включаються до витрат ФОП рівномірно протягом такого періоду.

***

Читайте також: Обов’язкове страхування транспорту та вантажів: умови віднесення до витрат підприємця.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»