• Посилання скопійовано

ФОП амортизацію на легкові та вантажні автомобілі не нараховують

Фізособа-підприємець на загальній системі оподаткування не має права зменшувати оподаткований дохід на суму амортизаційних відрахувань за основними засобами подвійного призначення

ФОП амортизацію на легкові та вантажні автомобілі не нараховують

ДФС в Івано-Франківській області повідомляють, що фізичні особи-підприємці мають право включати до складу витрат, пов’язаних з провадженням їх господарської діяльності, амортизаційні відрахування з відповідним веденням окремого обліку таких витрат. Перелік витрат, безпосередньо пов’язаних  з отриманням доходів фізичною особою-підприємцем, встановлено п. 177.4 ПКУ.

Водночас, відповідно до норм ПКУ, не підлягають амортизації основні засоби подвійного призначення, а саме:

  • земельні ділянки;
  • об’єкти житлової нерухомості;
  • легкові та вантажні автомобілі.

Отже, фізична особа-підприємець на загальній системі оподаткування не має права зменшувати оподаткований дохід на суму амортизаційних відрахувань за основними засобами подвійного призначення, визначеними пп. 177.4.6 ПКУ (легкові та вантажні автомобілі, земельні ділянки, об’єкти житлової нерухомості),  а також включати до складу витрат, пов’язаних з провадженням  господарської діяльності, витрати на їх утримання, технічне обслуговування і ремонт основних засобів.

Відповідне роз’яснення надане у листі ДФСУ від 31.08.2018 р. № 26967/7/99-99-13-04-03-17.

Джерело: ДФС в Івано-Франківській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»