• Посилання скопійовано

Які побутові послуги дозволяють ФОП-«загальнику» не застосовувати РРО?

Чи повинні ФОП на загальній системі оподаткування при наданні побутових послуг населенню застосовувати РРО та/або ПРРО? Як говорить ст. 10 Закону про РРО та Перелік №1336, в деяких випадках цього можна уникнути. Але за умови використання розрахункових книжок і КОРО

Які побутові послуги дозволяють ФОП-«загальнику» не застосовувати РРО?

Податківці у «ЗІР» розповідають, що постановою КМУ від 23.08.2000 р. №1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Постанова №1336), затверджений Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (далі – Перелік №1336).

Згідно з п. 11 Переліку №1336 суб’єкти господарювання – фізичні особи – підприємці, які провадять господарську діяльність (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) та не використовують працю найманих осіб мають право проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмних РРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій при наданні побутових послуг з:

  • ремонту та встановлення побутових машин і приладів, радіоелектронної апаратури, телеантен, 
  • ремонту і складання меблів, 
  • прибирання квартир, 
  • догляду за дітьми, хворими та людьми похилого віку,
  • фотографування, 
  • ремонту квартир, 
  • приготування їжі, 
  • прання білизни, хімічного чищення,
  • ремонту взуття, швейних та трикотажних виробів, виробів текстильної та шкіряної галантереї, металевих виробів.

Пунктом 2 Постанови №1336 передбачено, що для форм і умов проведення діяльності, визначених п. 11 Переліку №1336, граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій не встановлюється. 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»