• Посилання скопійовано

Фізособа-«єдинник» продає б/в складну техніку за готівку: що з РРО?

Податківці зупинилися на особливостях застосування РРО у разі продажу б/в складної техніки

Фізособа-«єдинник» продає б/в складну техніку за готівку: що з РРО?

Запорізькі податківці в індивідуальній консультації від 29.11.2018 р. №5010/ІПК/08-01-14-08-09 навели норми п. 296.10 ПКУ щодо порядку застосування РРО фізособами-«єдинниками». Окремо вони вказали, що Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО встановлено постановою КМУ від 16.03.2017 р. № 231.

З огляду на норми Переліку №231 винятків щодо можливості незастосування РРО для техніки, яка була раніше у використанні, нормативно-правовими актами не передбачено.

На підставі цих особливостей податківці зробили такий висновок:  при роздрібній торгівлі складною побутовою технікою, яка була у використанні, відповідно до Переліку 231, фізособам - підприємцям, платникам єдиного податку, необхідно проводити розрахункові операції із застосуванням РРО.

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»