• Посилання скопійовано

Як заповнити Книгу обліку доходів у разі отримання готівкових і безготівкових коштів?

ДФСУ роз’яснила, як підприємцю зазначати суму доходів в Книзі обліку доходів, якщо дохід отримується як в готівковій, так і в безготівковій формі протягом дня

Як заповнити Книгу обліку доходів у разі отримання готівкових і безготівкових коштів?

Відповідно до п. 5 та 6 Порядку №579 записи в книзі виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід, зокрема про кошти, що надійшли на поточний рахунок платника податку та/або які отримано готівкою (окремо в готівковій та безготівковій формі).

Відповідно до цього податківці у консультації від 01.03.2019 р. №845/6/99-99-13-01-03-15/ІПК зазначають: у разі отримання доходу в готівковій та безготівковій формі запис в Книзі обліку доходів здійснюється окремими рядками за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід.

При цьому датою отримання доходу вважається дата зарахування коштів на розрахунковий рахунок фізичної особи – підприємця або отримання готівки в касу.

 

Розрахунок карткою у "єдинника"

Податківці також вказали, що у разі використання платіжних терміналів при здійсненні розрахунків за товари (роботи, послуги) доходом фізичної особи - платника єдиного податку вважається вся вартість реалізованого товару (робіт, послуг) з врахування відсотків (комісії).

Водночас, як було зазначено вище, дохід від розрахунку карткою підприємець враховує датою зарахування коштів на рахунок, оскільки така операція є безготівковою.

Про заповнення Книги обліку доходів і витрат у разі розрахунків карткою у "загальносистемника" читайте тут.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»