• Посилання скопійовано

Чи може ФОП на ЄП виконувати роботи з обробки земельних ділянок?

ДФС нагадала, що перелік суб'єктів господарювання, які не можуть перебувати в першій-третій групах платників ЄП, визначено п. 291.5 ПКУ

Чи може ФОП на ЄП виконувати роботи з обробки земельних ділянок?

ДФСУ в ІПК від 09.04.2019 р. №1515/6/99-99-13-02-03-15/ІПК нагадала, що перелік суб'єктів господарювання, які не можуть бути платниками єдиного податку першої - третьої груп, визначено нормами п. 291.5 ПКУ.

При цьому обмежень щодо здійснення фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку ІІІ групи господарської діяльності у галузі сільськогосподарського виробництва нормами п. 291.5 ПКУ не передбачено.

Отже, така особа має право здійснювати господарську діяльність з обробки земельних ділянок, за умови дотримання вимог застосування спрощеної системи оподаткування, передбачених ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»