• Посилання скопійовано

Як фізособам-«єдинникам» ІІІ групи вести Книгу обліку доходів та витрат

Фізособи-«єдинники» – платники ПДВ зобов’язанні вести Книгу обліку доходів та витрат

Як фізособам-«єдинникам» ІІІ групи вести Книгу обліку доходів та витрат

Фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області роз'яснюють, платники єдиного податку І і ІІ груп та платники єдиного податку ІІІ групи (фізичні особи – підприємці), які не є платниками ПДВ, ведуть Книгу обліку доходів шляхом обліку отриманих доходів.

Для ведення Книги обліку в паперовому вигляді єдинник повинен самостійно придбати її, заповнити на титульному аркуші свої дані, прошити, пронумерувати, скріпити своїм підписом і подати на реєстрацію до органу ДФС.

Записи у Книзі доходів проводяться за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід, зокрема про кошти, які надійшли на поточний рахунок платника податку та/або які отримано готівкою, вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг) – наголошують фахівці відомства.

Підприємці – платники єдиного податку ІІІ групи, які є платниками ПДВ, також ведуть облік доходів та витрат. Зазначені категорія платників веде запис у Книзі доходів та витрат за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід, окремо про кошти, що надійшли на поточний рахунок платника податку та/або отримано готівкою, фактично безоплатно отримано товари (роботи, послуги) та понесені витрати, зокрема оплачені придбані товари (роботи, послуги), виплачена заробітна плата, сплачено єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування тощо.

Дані Книги заповнюються у гривнях з копійками та використовуються платником податку для заповнення податкової декларації платника єдиного податку. Книга зберігається у платника податку протягом трьох років після закінчення звітного періоду, в якому здійснено останній запис.

Форми та порядок ведення книги обліку доходів платників єдиного податку І та ІІ груп і платників єдиного податку ІІІ групи, які не є платниками ПДВ та книги обліку доходів і витрат для платників єдиного податку ІІІ групи, які є платниками ПДВ, затверджені наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. №579.

Джерело: ДФС у Чернівецькій області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»