• Посилання скопійовано

Коли «єдинник» І та ІІ груп може не сплачувати аванс з податку у разі відпустки чи лікарняного?

Щоб скористатися правом на відпустку платникам необхідно подати до ДПС заяву в довільній формі з інформацією про період запланованої відпустки чи терміни втрати працездатності

Коли «єдинник» І та ІІ груп може не сплачувати аванс з податку у разі відпустки чи лікарняного?

За перший місяць 2020 року до місцевих бюджетів Прикарпаття від підприємців та підприємств, які працюють на спрощеній системі оподаткування, надійшло 72,9 млн грн єдиного податку. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Так, місцеві територіальні громади отримали у своє розпорядження майже на 8,0 млн грн більше надходжень єдиного податку, порівняно з відповідним періодом минулого року.

Найбільший внесок у бюджети громад здійснили фізичні особи-підприємці, які сплатили 55,8 млн грн, юридичні особи – спрощенці 8,4 млн грн, від сільгосптоваровиробників четвертої групи надійшло 8,7 млн грн єдиного податку.

Нагадаємо, платники першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа поточного місяця. Платники єдиного податку третьої групи сплачують податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання декларації за податковий звітний квартал.

Водночас платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, один раз на рік, на час відпустки протягом одного календарного місяця звільняються від сплати єдиного податку. Також звільняються від сплати податку і у випадку хвороби, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Щоб скористатись правом на відпустку платникам необхідно подати до територіального органу ДПС заяву в довільній формі з інформацією про період запланованої відпустки чи терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності. Заяву щодо періоду щорічної відпустки рекомендується подавати до початку відпустки. А заяву щодо терміну втрати працездатності - одразу після закінчення лікарняного.

***

Читайте також: Податкова відпустка для ФОП-«єдинника»: місяць без сплати податку 

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»