• Посилання скопійовано

Особливості надання послуг «єдинником» ІІ групи

«Єдинники» ІІ групи можуть надавати послуги тільки платникам єдиного податку та населенню

Особливості надання послуг «єдинником» ІІ групи

ДПС у Луганській області звернула увагу, що підприємці - платники єдиного податку 2-ої групи мають право, зокрема, надавати послуги тільки платникам єдиного податку або населенню за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

  • не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб,
  • обсяг доходу не перевищує 1,5 млн гривень.

Тобто, якщо платник єдиного податку другої групи надає послуги суб'єкту господарювання, який не є платником єдиного податку, то такий підприємець втрачає право перебувати у цій групі платників єдиного податку.

У разі недотримання зазначеного обмеження, необхідно перейти на загальну систему оподаткування з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому здійснювалася заборонена діяльність.

Крім того, до доходу, отриманому від провадження забороненої діяльності, застосовується ставка єдиного податку у розмірі 15 відсотків.

Нагадаємо: ці норми визначено пп. 2 пп. 291.4, пп. 4 пп. 293.4 та пп. 9 пп. 298.2.3 ПКУ.

***

Читайте також: Коли фізособам-«єдинникам» доведеться перейти на загальну систему? 

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»