• Посилання скопійовано

Місцева влада змінила ставки єдиного податку: чи подавати ФОП заяву до ДПС?

ПКУ не передбачено подання заяви фізособами-«єдинниками» I та II груп у разі зміни розміру фіксованої ставки єдиного податку

Місцева влада змінила ставки єдиного податку: чи подавати ФОП заяву до ДПС?

Податківці у підкатегорії 107.01.04 «ЗІР» зауважили, що нормами ПКУ для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку передбачено подання заяви у разі:

  • самостійного переходу на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку (пп. 298.1.5 ПКУ);
  • у разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності (п. 298.5 ПКУ);
  • у випадках, передбачених п. 293.8 та пп. 298.2.3 ПКУ.

Згідно з п. 299.9 ПКУ за бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно та безумовно отримати витяг з реєстру платників єдиного податку. Строк надання витягу не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру.

Форми запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку та витягу з реєстру платників єдиного податку затверджені наказом Мінфіну від 16.07.2019 р. №308.

Таким чином, нормами ПКУ не передбачено подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку першої та другої груп у разі зміни розміру фіксованої ставки єдиного податку, яка відбувається на підставі рішення сільської, селищної або міської ради.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»