• Посилання скопійовано

До уваги «єдинників» І та ІІ груп! Виплату допомоги на дітей буде завершено у вересні

За позицією міністра соцполітики, у зв’язку з покращенням умов підприємницької діяльності виплата допомоги на дітей завершується у вересні

До уваги «єдинників» І та ІІ груп! Виплату допомоги на дітей буде завершено у вересні

Міністерство соціальної політики України розповідає, що з квітня по липень цього року 83 тисячі фізичних осіб-підприємців отримали 554 млн грндержавної допомоги на дітей віком до 10 років.

Виплати надавалися підприємцям, які працюють за спрощеною системою оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку.

«В умовах жорстких карантинних обмежень державну підтримку насамперед потребували фізичні особи-підприємці, оскільки їх діяльність була тимчасово обмежена. Найбільш уразливими стали сім’ї з дітьми», ‒ сказала міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Всього в рамках тимчасової державної програми вже забезпечено виплату допомоги на понад 107 тисяч дітей віком до 10 років.

Послаблення карантинних обмежень дало змогу більшості фізичних осіб-підприємців відновити свою діяльність. Про покращення умов провадження підприємницької діяльності свідчить також збільшення кількості громадян, які зареєструвались фізичними-особами підприємцями. Так, у червні – першій половині липня поточного року чисельність фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, збільшилась майже на 5 тисяч.

Тому Кабінет Міністрів відповідною постановою №641 від 22 липня прийняв рішення припинити виплати тимчасової допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям з вересня цього року.

«Держава піклується про громадян. У період жорстких карантинних обмежень тимчасова державна програма допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям виявилася ефективною і успішною. Ми реально допомогли сім’ям підприємців з дітьми у складний період і підтримуємо зараз, ‒ сказала Марина Лазебна. ‒ У зв’язку з покращенням умов підприємницької діяльності ця тимчасова державна програма завершується у вересні».

 

Від редакції: постанова №641 набрала чинності з 1 серпня 2020 р., крім пунктів 1 та 4 затвердженого цією постановою переліку постанов КМУ, що втратили чинність. Вони наберуть чинності з 1 вересня 2020 року. Оця втрата чинності раніше виданих КМУ постанов теж потребує окремої уваги. Здебільшого, це скасування раніше внесених обмежень, встановлених Постановою №392. Але завдяки їм з 1 вересня 2020 р. скасовується допомога на дітей для ФОП І-ІІ груп, пов’язана із карантином. Про це ми писали тут.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»