• Посилання скопійовано

Увага! ДПС спрощено та прискорено процес зняття з обліку ФОПів

Для оптимізації процесу зняття з обліку без перевірки ФОПів, які фактично не здійснювали госпдіяльність, ДПС затверджено методичні рекомендації. За позицією податківців, це прискорить механізм припинення діяльності таких платників

Увага! ДПС спрощено та прискорено процес зняття з обліку ФОПів

Державна податкова служба України активізувала роботу щодо зняття з обліку фізичних осіб – підприємців, які припинили підприємницьку діяльність.

Так, станом на сьогодні близько 452 тис. платників податків – фізичних осіб, які не здійснювали підприємницьку або незалежну професійну діяльність та не мають податкових ризиків, очікують зняття з податкового обліку більше трьох років. 

Для оптимізації процесу зняття з обліку без проведення перевірки ФОПів, які фактично не здійснювали господарську діяльність, ДПС затверджено методичні рекомендації. Це спрощує та прискорює механізм припинення діяльності таких платників.

У рекомендаціях визначено механізм організації роботи комісій з розгляду питань доцільності/недоцільності проведення перевірок фізичних осіб та форму висновку доперевірочного аналізу щодо недоцільності проведення перевірки.

За два останні тижні вересня 2020 року більше 8 тис. фізичних осіб зняті з обліку в контролюючих органах без проведення документальних перевірок. 

Робота зі зняття з податкового обліку платників податків – фізичних осіб, які подали заяви на припинення та не мають  боргів перед державою, триває.

 

Від редакції: Зауважимо, що ДПС не наводить реквізитів самих методрекомендацій. Але з огляду на зміст повідомлення мається на увазі нові  Методичні рекомендації щодо порядку взаємодії між підрозділами органів державної податкової служби при організації, проведенні та реалізації матеріалів перевірок платників податків. Про них ми писали тут. Зокрема, таке спрощення зі зняття з обліку відбувається завдяки пп. 2.1.6 Методрекомендацій.

 

UPD_09/11/2020

Все ж таки податківці розробили окремі методрекомендації щодо доцільностості та недоцільності проведення перевірок при ліквідації ФОПів.

Їх затверджено Наказом №499 від 15.09.2020 р. Про них розповімо окремо.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»