• Посилання скопійовано

ФОП може отримувати оплату від нерезидента і у гривні: консультує ДПСУ

ДПСУ розглянула питання щодо отримання ФОП оплати у національній валюті України за надані послуги іноземним замовникам та використання платіжних систем для зарахування валютної виручки

ФОП може отримувати оплату від нерезидента і у гривні: консультує ДПСУ

Коментар до ІПК ДПС від 28.12.2020 р. №5279/ІПК/99-00-07-07-02-06

На сьогодні відносини, що виникають у сфері здійснення валютних операцій, валютного регулювання і валютного нагляду, регулюються:

При цьому податківці у коментованій ІПК зазначають, що принципи валютного регулювання, які викладені у ст. 2 Закону №2473, передбачають, зокрема, право фізичних та юридичних осіб – резидентів укладати угоди з резидентами та (або) нерезидентами та виконувати зобов’язання, пов’язані з цими угодами, у національній валюті чи в іноземній валюті.

Відповідно до цього ДПСУ роз’яснює, що отримання ФОП валютної виручки від нерезидента у національній валюті Україні зі зарахуванням на відкритий банківський рахунок, у рамках виконання укладеного зовнішньоекономічного контракту, не є порушенням вимог Закону №2473 та постанов НБУ і не є порушенням порядку здійснення валютних операцій.

Тому податківці не проти, що ФОП, який надає послуги нерезиденту, отримує від нього оплату не на свій валютний рахунок, а на рахунок у національній валюті України.

Проте щодо питання можливості розрахунків за допомогою платіжних систем з нерезидентами за зовнішньоекономічними контрактами податківці запропонували звернутись безпосередньо до НБУ.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»