• Посилання скопійовано

До уваги «єдинників» 1 групи! Не забудьте сплатити податок та ЄСВ за червень

Податківці нагадали, що «єдинникам» 1 групи єдиний податок за червень 2021 року необхідно сплатити до 20 червня, а ЄСВ за червень – до 20 липня 2021 року

До уваги «єдинників» 1 групи! Не забудьте сплатити податок та ЄСВ за червень

Звільнення від сплати єдиного соціального внеску та єдиного податку для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування 1 групи, закінчується 31.05.2021 року, нагадують у ДПС в Івано-Франківській області.

Так, Законом України від 04.12.2021 р. №1072 «Про внесення змін до Податкового Кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних проти епідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» передбачено ряд пільг для платників податків, зокрема й для підприємців єдинників 1 групи.

Зокрема, згідно із згаданим Законом, платники єдиного податку 1 групи тимчасово звільнялися від сплати єдиного податку, а також від нарахування, обчислення та сплати єдиного соціального внеску з грудня 2020 року до травня 2021 року включно. Даний період, попри відсутність сплати, включається до страхового стажу підприємця, та вважається, що страхові суми були сплачені у розмірі мінімального страхового внеску.

Відповідно до норм ЗУ №1072, з 1 червня 2021 року платників єдиного податку 1 групи відновлюється обов’язок сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску.

Таким чином, сплатити єдиний податок за червень 2021 року необхідно до 20 червня п.р., а єдиний соціальний внесок за червень п.р. – до 20 липня 2021 р.

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»