• Посилання скопійовано

Адвокати зможуть обирати спрощену систему з 2023 року: до ВРУ подано законопроєкт

Законодавці пропонують поширити застосування спрощеної системи оподаткування на самозайнятих осіб – адвокатів

Адвокати зможуть обирати спрощену систему з 2023 року: до ВРУ подано законопроєкт

До ВРУ на розгляд було подано законопроєкт №6358 від 29.11.2021, метою якого є розширення кола осіб, які можуть перебувати на спрощеній системі оподаткування.

Йдеться про додавання до цього кола фізосіб, які проводить незалежну професійну адвокатську діяльність. А точніше, права таким адвокатам самостійно обрати спрощену систему оподаткування. 

З текстом проєкту закону можна ознайомитись за посиланням.

Передбачається, що особи, які здійснюють незалежну професійну адвокатську діяльність, зможуть обрати другу або третю групу платників ЄП. Але при цьому для них буде діяти обмеження у кількості працівників – не більше 4 осіб

Відповідно, назву ст. 178 ПКУ, за якою зараз встановлено правила оподаткування доходів таких адвокатів, пропонують привести у відповідність із запропонованими змінами. І нею визначатиметься оподаткування доходів, отриманих фізичною особою, яка провадить незалежну професійну діяльність, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування.

Крім того, платники ЄП – самозайняті особи, які провадять незалежну професійну адвокатську діяльність звільнятимуться від застосування РРО як і платники ЄП 1 групи (без обмеження розміру доходу).

Набрання чинності законом, у разі підтримки законопроєкту, передбачено на 1 січня 2023 року.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»