• Посилання скопійовано

«Я би їх не чіпав»: Марченко розповів про боротьбу зі «зарплатними» ФОПами

За позицією Міністра фінансів, наразі не варто боротися з виплатами зарплат на ФОПи через чутливість цього питання

«Я би їх не чіпав»: Марченко розповів про боротьбу зі «зарплатними» ФОПами

Міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що наразі не варто боротися з виплатами зарплат на ФОПи через чутливість цього питання.

Про це він розповів в інтерв’ю Економічній правді.

Йдеться про боротьбу з так званими «зарплатними ФОПами», тобто коли роботодавці замість офіційного працевлаштування співробітників наймають фізосіб-підприємців для «оптимізації» податків.

Раніше голова податкового комітету Данило Гетманцев заявляв, що розробляється механізм боротьби з таким «працевлаштуванням».

Марченко натомість заявив, що «враховуючи чутливість питання для суспільного і політичного середовища, я б не чіпав ФОПів». 

За його словами, процес запровадження РРО потрібен, адже це «чистка системи».

«Якщо ми хочемо рухатися в правильному напрямку, поступово, без жорстких обмежень, треба запровадити РРО і робити діяльність бізнесу прозорою», – додав міністр. 

За його словами, середній та малий бізнес є чутливою категорією людей, і будь-яке рішення у цій сфері варто ухвалювати з точки зору не тільки розуміння інтересів бюджету або справедливості, а й суспільно-політичних настроїв сфери.

*** 

Читайте також: Гетманцев хоче заборонити оформляти співробітників ФОПами

***

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»