• Посилання скопійовано

З яким типом декларації «єдинника» 4 групи формується додаток 2?

Декларація з єдиного податку подається з додатками 1 та 2, які є невід’ємною її частиною

З яким типом декларації «єдинника» 4 групи формується додаток 2?

ДПС у Черкаській області розповідає, що Додаток 2 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» формується у складі податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи (далі – Декларація) з типом «Загальна», «Звітна» («Загальна нова», «Звітна нова»), та подається за підсумками звітного (податкового) періоду з обов’язковим зазначенням в рядку 1 загальної частини Декларації двох відміток одночасно «Загальна», «Звітна» («Загальна нова», «Звітна нова»).

Відповідно до п. 2 наказу Мінфіну від 09.12.2020 р. №752 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року №578» (далі – Наказ №752), яким внесено зміни, зокрема, до форми Податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи (далі – Декларація), затвердженої наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. №578 із змінами та доповненнями, внесеними наказом Мінфіну від 17.03.2017 р. №369, Декларація, у складі якої формується додаток 2 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі – Додаток 2), подається за формою, затвердженою Наказом №752, за податкові звітні періоди 2021 року.

Приміткою 15 до Декларації визначено, що Додаток 2 подається та заповнюється виключно фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку четвертої групи, які створили фермерське господарство, зареєстроване відповідно до Закону України від 19.06.2003 р. №973-IV «Про фермерське господарство» із змінами та доповненнями, та які є платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 4 Закону України від 08.07.2010 р. №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон №2464).

Згідно з приміткою 2 до Декларації для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку четвертої групи передбачено:

– вперше подання Декларації з метою визначення ставки єдиного податку на поточний рік з обов’язковим зазначенням в рядку 1 загальної частини Декларації трьох відміток одночасно «Загальна», «Звітна», «Довідково» («Загальна нова», «Звітна нова» та «Довідково») – протягом 20 календарних днів з дня подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування (пп. 298.8.1 ПКУ). При цьому Декларація з відмітками «Загальна», «Звітна», «Довідково» («Загальна нова», «Звітна нова» та «Довідково») подається з Додатком 1 «Відомості про наявність земельних ділянок) (далі – Додаток 1), який є невід’ємною частиною Декларації. Додаток 2 для фізичних осіб – підприємців, які вперше подають Декларацію, не подається;

– подання Декларації за підсумками звітного (податкового) періоду з обов’язковим зазначенням в рядку 1 загальної частини Декларації двох відміток одночасно «Загальна», «Звітна» («Загальна нова», «Звітна нова») не пізніше 20 лютого поточного року (п. 294.1 та пп. 295.9.1 ПКУ) з визначенням податкових зобов’язань по єдиному податку та зобов’язань по єдиному внеску за податковий (звітний) період та з розрахунком ставок по єдиному податку на поточний рік. При цьому така Декларація подається з Додатком 1 та з Додатком 2 відповідно до ст. 4 Закону №2464, які є невід’ємною частиною Декларації.

***

Джерело: ДПС у Черкаській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»