• Посилання скопійовано

Недосвідченим водіям вилучені «права» не повертатимуть!

11 квітня набрали чинності зміни до Порядку тимчасового вилучення посвідчення водія на транспортний засіб та його повернення

Недосвідченим водіям вилучені «права» не повертатимуть!

Кабмін постановою від 04.04.2018 р. №250 вніс зміну до п. 6 Порядку тимчасового вилучення посвідчення водія на транспортний засіб та його повернення, затвердженого постановою КМУ від 17.12.2008 р. №1086. 

Згідно з новою редакцією абз. 4 п. 6 Порядку, тимчасово вилучене посвідчення повертається водієві у разі винесення судом постанови про позбавлення водія права керування транспортним засобом (крім осіб, які отримали посвідчення водія вперше) після закінчення визначеного строку позбавлення права керування транспортним засобом, проходження в установленому порядку позачергового медичного огляду щодо придатності до керування транспортним засобом та успішного складення в територіальному органі з надання сервісних послуг МВС теоретичного і практичного іспиту для отримання права на керування транспортним засобом відповідної категорії.

Зміна приводить Порядок у відповідність до нововведеного абз. 5 п. 20 Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженого постановою КМУ від 08.05.1993 р. №340.

Тобто новачкам після вилучення «прав» доведеться заново проходити всю процедуру їх отримання.

***

Читайте також: У МВС впровадили нові правила іспитів на права  

Автор: Андрій Поритко

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»