• Посилання скопійовано

«Прийняття закону про акциз з авто матиме позитивний ефект для бюджету», — Южаніна

За словами Ніни Южаніної, справедливі ставки оподаткування можна зробити через застосування коефіцієнтів

«Прийняття закону про акциз з авто матиме позитивний ефект для бюджету», — Южаніна

Ухвалення законопроекту №8487 про нові правила оподаткування ввезення автомобілів принесе позитивний ефект для державного бюджету. Про це повідомила голова податкового комітету Верховної ради, народний депутат Ніна Южаніна, передає РБК-Україна.

За її словами, кумулятивний ефект після прийняття закону у другому читанні дасть все-таки великий позитивний ефект для українського бюджету.

«Ми говоримо зараз про акцизний податок з авто. Нам треба зробити покращення для людей і не забувати про бюджет. Справедливі ставки можна зробити через застосування коефіцієнтів. Вивчайте шкалу і розрахунок акцизного податку і робіть висновки. Тому що кумулятивний ефект після прийняття цього закону згодом дасть все-таки великий позитивний ефект для українського бюджету», - повідомила Южаніна.

Нагадаємо, у п'ятницю парламент прийняв за основу в першому читанні законопроект №8487 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів», документ підтримали 265 нардепів. Ми про це писали тут>>

Планується ввести нову модель оподаткування акцизним податком легкових моторних транспортних засобів. У запропонованій системі повинна відбутися зміна оподаткування одиниці об'єму двигуна транспортного засобу на оподаткування одиниці легкового транспортного засобу.

***

Читайте також: Як депутати планують боротися з автомобілями з єврономерами? У ВРУ зареєстровано законопроекти

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»