• Посилання скопійовано

Що чекає на власників авто на «єврономерах» після 25 травня

Після 25 травня, якщо водія зупинять за кермом такого авто, штраф становитиме 8,5 тисячі гривень. Вдруге за таке саме порушення стягнення складе вже 17 тис. грн

Що чекає на власників авто на «єврономерах» після 25 травня

Finance.ua розповідає, що 25 травня в Україні почнуть штрафувати власників авто на «єврономерах». При цьому є кілька умов, за яких стягнення відрізнятиметься від кількох тисяч до десятків тисяч гривень.

Про розміри штрафів, кого саме каратимуть і за що можуть позбавити водійських прав – розповів адвокат Костянтин Воловик.

За словами юриста, не варто їздити на авто на «єврономерах» після 25 травня, адже це призведе до низки проблем. При цьому він не радить і заявляти про «викрадення», намагатися перебити номери, або займатися іншими маніпуляціями. Все це призведе не тільки до штрафів, але і до кримінальної відповідальності.

Разом з тим, за словами Воловика, якщо водій їздить на авто з «єврономерами», але не ввозив його, то таке авто можна здати на розбирання, «продати» комусь або тримати як донора запчастин.

Вже після 25 травня, якщо водія зупинять за кермом такого авто, штраф становитиме 8,5 тисячі гривень. Вдруге за таке саме порушення стягнення складе вже 17 тис. грн і призведе до позбавлення прав на рік з конфіскацією авто.

Крім того, після завершення періоду розмитнення штрафуватимуть і тих, хто ввіз авто на «єврономерах» на своє ім’я, тобто потрапив у митні бази. Так, за «тимчасове ввезення» в Україну і прострочення дозволеного періоду перебування доведеться заплатити від кількох сотень гривень за кілька днів прострочення до 170 тис. гривень за порушення терміну більш ніж на 30 днів.

Рішення про штраф ухвалюється митними органами, вони ж можуть замінити штраф у 170 тис. грн на конфіскацію авто, що для багатьох може стати більш вигідним варіантом.

Загалом Воловик радить позбутися авто на «єврономерах» до 25 травня, щоб уникнути будь-яких проблем із законом і не платити штрафів.

***

Читайте також: ТОП-5 найдорожчих та найдешевших авто з єврономерами від ДФС

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»