• Посилання скопійовано

З 1 липня в Україні можна будувати автоматизовані паркінги

1 липня 2019 року набрали чинності нові зміни у державні будівельні норми щодо проектування автостоянок і гаражів, якими унормовано можливість будувати автоматизовані паркінги в містах України

З 1 липня в Україні можна будувати автоматизовані паркінги

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Ще одна ініціатива для вирішення проблеми з нестачею парковок, яка тепер може запроваджуватися в Україні – автоматизовані паркінги. На відміну від звичайних чи механізованих гаражів, які сьогодні проектуються, автоматизовані парковки передбачають повну автоматизацію усіх процесів. Приїхав на парковку, залишив авто і все – інше за тебе зробить автоматизована система. Такі надсучасні паркінги користуються значним попитом у Японії, Америці і багатьох країнах Європи. Це може бути реальним і в Україні. Відсьогодні можливість проектування таких парковок передбачена у державних будівельних нормах», – сказав він.

Згідно з новими змінами у ДБН, склад і площа приміщень, несучих конструкцій, кількість ярусів у автоматизованих гаражах визначається відповідно до завдання на проектування та залежить від особливостей і технічних можливостей застосовувати такі механізми. При цьому, керування пристроєм для переміщення авто і контроль його роботи передбачається з приміщення диспетчерської, яка розташовується на посадковому поверсі.

Парцхаладзе відзначив, що будівництво таких парковок може стати дієвим вирішенням ситуації з парковками у містах-мільйонниках та інших великих містах України, особливо, у районах з щільною забудовою, де немає вільного місця для розміщення звичайних стоянок.

Відповідно до нових норм, при будівництві автоматизованих паркінгів з метою безпеки потрібно обов’язково передбачати доступ персоналу для техобслуговування на кожен ярус розміщення автомобілів та до кожного паркомісця. Такі паркінги також можна прибудовувати до будинків за умови відокремлення протипожежною стіною 1 типу, а максимальний обсяг пожежного відсіку має складати не більше 200 авто.

Зміни у ДБН «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» розроблені ПАТ «КиївЗНДІЕП» та доступні за посиланням:
http://www.minregion.gov.ua/wp-content/uploads/2019/04/ZM_DBN_V2315.pdf.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.

Джерело: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»