• Посилання скопійовано

21 серпня 2019 р. – останній день для митного оформлення «євроблях»!

А з 22.08.2019 р. ті автомобілі, які не були вчасно розмитнені або вивезені за кордон, будуть конфісковувати. Їх власникам загрожуватиме штраф у розмірі до 170 тис. грн.

21 серпня 2019 р. – останній день для митного оформлення «євроблях»!

«Вісник. Офіційно про податки»

21.08.2019 р. закінчується термін здійснення митного оформлення транспортних засобів, що класифікуються за кодом товарної позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД (легкові транспортні засоби) та щодо яких не дотримано строків та умов (вимог) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту, зі сплатою належних митних платежів та добровільної сплати до державного бюджету фізичною особою, яка є власником такого транспортного засобу або уповноважена розпоряджатися ним та декларує такий транспортний засіб для вільного обігу на митній території України, коштів у сумі, що дорівнює розміру п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8 500грн).

Здійснення митного оформлення транспортного засобу з дотриманням вказаних умов звільняло осіб, відповідальних за дотримання строків та умов (вимог) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту, від адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 470481 МКУ за порушення митних правил стосовно транспортного засобу, щодо якого не дотримано строків та умов (вимог) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту.

Поряд з цим з 22.08.2019 р. особи, відповідальні за дотримання строків та умов (вимог) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту, притягуватимуться до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 470, 481 МКУ, за порушення митних правил стосовно транспортного засобу, щодо якого не дотримано строків та умов (вимог) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту.

Статтею 470 МКУ передбачено, що перевищення встановленого ст. 95 МКУ строку доставки товарів, у тому числі транспортних засобів особистого користування, транспортних засобів комерційного призначення, що перебувають під митним контролем, до органу доходів і зборів призначення (а при переміщенні в межах зони діяльності однієї митниці – від одного підрозділу цієї митниці до іншого), митних або інших документів на ці товари, транспортні засоби:

  1. не більше ніж на одну добу – тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн).
  2. ... більше ніж на одну добу, але не більше ніж на десять діб – тягне за собою накладення штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3 400 грн).
  3. ... більше ніж на десять діб, але не більше ніж на двадцять діб митних або інших документів на ці товари більше ніж на десять діб, а так само втрата цих документів – тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8 500 грн).
  4. ... крім транспортних засобів особистого користування, більше ніж на двадцять діб, а так само втрата цих товарів чи видача їх без дозволу органу доходів і зборів – тягне за собою накладення штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 грн).
  5. ... транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення більше ніж на двадцять діб, але не більше ніж на тридцять діб, а так само видача їх без дозволу органу доходів і зборів – тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 000 грн).
  6. ... транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення більше ніж на тридцять діб, а так само втрата цих транспортних засобів, у тому числі їх розкомплектування, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскацію таких транспортних засобів (170 000 грн);

Статтею 481 МКУ передбачено, що перевищення встановленого відповідно до цього Кодексу строку тимчасового ввезення товарів, у тому числі транспортних засобів особистого користування, транспортних засобів комерційного призначення на митну територію України або строку тимчасового вивезення товарів, крім транспортних засобів особистого користування, за межі митної території України:

  1. не більше ніж на три доби – тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн).
  2. ... більше ніж на три доби, але не більше ніж на десять діб – тягне за собою накладення штрафу в розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5 100 грн).
  3. ... більше ніж на десять діб, але не більше ніж на двадцять діб – тягне за собою накладення штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 000 грн).
  4. ... крім транспортних засобів особистого користування більше ніж на двадцять діб – тягне за собою накладення штрафу в розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 000 грн).
  5. ... транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення більше ніж на двадцять діб, але не більше ніж на тридцять діб – тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 000 грн).
  6. ... транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення більше ніж на тридцять діб, а так само втрата цих транспортних засобів, у тому числі їх розкомплектування, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскацію таких транспортних засобів (170 000 грн).

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»