• Посилання скопійовано

Штрафи за розмитнення «євроблях» відтермінують ще на 90 днів!

На офіційному порталі Верховної ради опубліковано Законопроект президента, яким відтерміновується введення нових розмірів штрафів за порушення при переміщенні ТЗ в митному режимі тимчасового ввезення і транзиту ще на 90 днів

Штрафи за розмитнення «євроблях» відтермінують ще на 90 днів!

Нагадаємо, що 8 листопада 2018 року було внесено зміни до МКУ згідно яких передбачено посилення відповідальності за порушення при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення і транзиту (використання в Україні автомобілів на іноземній реєстрації). При цьому, було надано «пільговий» період для розмитнення без застосування штрафів за умови сплати належних митних платежів та добровільної сплати до держбюджету коштів у сумі, що дорівнює розміру п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 грн.). Про це ми писали тут.

Як очікувалось, підвищений розмір штрафів повинен був застосовуватись з 22 травня 2019 року (180 днів з дня опублікування). Однак у липні пільговий період було подовжено ще на 90 днів (про це ми писали тут). Відповідно застосування штрафів було відтерміновано до 22 серпня 2019 року. Коли ці штрафи нарешті запрацювали.

Але наразі зареєстровано черговий законопроект №1030 яким передбачається відтермінування нових розмірів штрафів ще на 90 днів.

Як зазначає видання «Економічна правда» в Офісі президента кажуть, що це відтермінування буде вже останнім!

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»