• Посилання скопійовано

Закони про запобігання руйнуванню доріг діють з 25 вересня

25 вересня набрали чинності Закони щодо джерел формування державного дорожнього фонду та здійснення габаритно-вагового контролю

Закони про запобігання руйнуванню доріг діють з 25 вересня

«РБК-Україна» розповідає, що 23 вересня 2019 року Президент Володимир Зеленський підписав:

 

1)  Закон від 12.09.2019 р. №74-IX «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування державного дорожнього фонду» (законопроект №1063).

Документом передбачається запобігти передчасному руйнуванню автодоріг перевантаженими транспортними засобами. Для цього законом визначається, що адміністративно-господарські та адміністративні штрафи за порушення законодавства про автотранспорт включаються у джерела формування Державного дорожнього фонду України.

24 вересня Закон було оприлюднено в Голосі України №181. Відповідно він набрав чинності з 25 вересня.

 

2) Закон від 11.09.2019 р. № 54-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю" (законопроект №1047), який передбачає штрафи за руйнування доріг перевантаженим транспортом. Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Законом встановлюється, що за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм від 5% до 10% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу накладається штраф у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм від 10% до 20% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу – штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм більш 20% при перевезенні вантажу без відповідного дозволу – штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

24 вересня Закон було оприлюднено в "Голосі України" №181. Відповідно він набрав чинності з 25 вересня.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»