• Посилання скопійовано

Порушення строку використання авто з єврономерами до 31 грудня – без адмінштрафів (законопроект)

Законопроектом №2288 пропонується внести зміни до Митного кодексу України щодо тимчасового порядку застосування статей 470 та 481

Порушення строку використання авто з єврономерами до 31 грудня – без адмінштрафів (законопроект)

18 жовтня 2019 року нардепи Д. Гетманцев та О. Ковальчук зареєстрували у Раді проект Закону №2288 "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового порядку застосування статей 470 та 481".

 

Чому вносять зміни?

Законом  №2612-VIII було внесено зміни до статей 469, 470 та 481 Митного кодексу, спрямовані на посилення відповідальності за перевищення строків транзиту та тимчасового ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією та передачу їх в користування іншим особам. Зазначені зміни набрали чинності з 22 серпня 2019 року.

22 вересня 2019 року набрав чинності Закон №73-IX, яким тимчасово, до 31 грудня 2019 року включно, осіб, відповідальних за дотримання умов (вимог) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту щодо транспортних засобів особистого користування, що класифікуються за кодом товарної позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД, ввезених на митну територію України, звільнено від адміністративної відповідальності, передбаченої частиною четвертою статті 469 МКУ. Зміни до статей 470 та 481 МКУ Законом №73-ІХ не вносилися, їх дія не зупинялася.

Метою прийняття Закону №73-IX було відтермінування застосування посилених санкцій за порушення митних правил при ввезенні транспортних засобів з іноземною реєстрацією на митну територію України в митному режимі тимчасового ввезення та переміщенні їх цією територією в митному режимі транзиту, однак у повному обсязі ця мета досягнута не була. У зв’язку з цим виникла необхідність у внесенні до Митного кодексу України додаткових змін.

 

Що зміниться?

Проектом Закону пропонується доповнити розділ ХХ “Прикінцеві та перехідні положення” Митного кодексу України новим пунктом 95 щодо тимчасового, до 31 грудня 2019 року включно, звільнення осіб, відповідальних за дотримання умов (вимог) митних режимів тимчасового ввезення або транзиту щодо транспортних засобів особистого користування, що класифікуються за кодом товарної позиції 8703 згідно з УКТ ЗЕД, ввезених на митну територію України, від адміністративної відповідальності, передбаченої частинами четвертою – шостою статті 470, частинами першою та другою (в частині перевищення строку тимчасового ввезення транспортних засобів комерційного призначення) та четвертою – шостою статті 481 МКУ.

Тобто пропонується відновити умови притягнення до адміністративної відповідальності за статтями 470 та 481 МКУ, які існували до запровадження згідно з Законом № 2612-VIII посилених санкцій за цими статтями.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»