• Посилання скопійовано

Які санкції очікують власників нерозмитнених «єврономерів» після 10 листопада?

Вже з листопада 2021 року в Україні перестане діяти період пільгового розмитнення авто на єврономерах. Після цього усіх водіїв і власників нерозмитнених машин почнуть штрафувати на суму до 170 тис. грн

Які санкції очікують власників нерозмитнених «єврономерів» після 10 листопада?

З 10 листопада власників нерозмитнених автомобілів штрафуватимуть на суму до 170 тис. гривень.

Про це повідомляє Finance.ua з посиланням на УкрАвтопром.

Які санкції очікують «євробляхерів» після 10 листопада 2021 року

«Вже з листопада 2021 року в Україні перестане діяти період пільгового розмитнення авто на єврономерах. Після цього усіх водіїв і власників нерозмитнених машин почнуть штрафувати на суму до 170 тис. грн. Також порушникам загрожує арешт рахунків та майна», – сказано в повідомленні.

Що загрожує порушникам:

  • якщо патрульні зупинять нерозмитнений автомобіль після 10 листопада, то спочатку випишуть власнику штраф у розмірі 8500 грн;
  • після цього дані будуть передані на митницю, де згодом і складуть постанову за перевищення терміну ввезення авто – ті самі 170 000 грн;
  • власник авто отримає штраф за адресою прописки через пошту. Після цього він повинен буде приїхати на митницю і дати пояснення;
  • далі його чекатиме судова тяганина.

За словами юристів, якщо суд винесе відповідне рішення, то штраф доведеться сплатити, в іншому випадку заарештують майно порушника.

Як розрахувати вартість розмитнення «єврономера»:

за розрахунками Мінінфраструктури, вартість розмитнення більшості автомобілів не має перевищувати тисячі євро. Однак вартість залежатиме від віку автомобіля та об’єму двигуна – чим старше авто і більший об’єм, тим дорожче коштуватиме розмитнення.

Сума акцизного податку визначається ставкою, що розраховується за формулою:

Ставка = Ставка (базова) + Vе + Fе, де Ставка (базова) – це ставка податку в євро за одиницю транспортного засобу, яку розраховують за віком автомобіля, зокрема:

  • машині до 9 років – 0 євро;
  • машині 10 років – 25 євро;
  • машині 11 років – 50 євро;
  • машині 12 років – 75 євро;
  • машині 13 років – 100 євро;
  • машині 14 років – 125 євро;
  • машині від 15 років – 150 євро.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»