• Посилання скопійовано

З 1 листопада почнуть діяти нові правила дорожнього руху: що зміниться?

Буде заборонено рухатися зі швидкістю 110 км/год, якщо елемент дороги, що відокремлює транспортні потоки протилежних напрямків, не виділено розміткою 1.2

З 1 листопада почнуть діяти нові правила дорожнього руху: що зміниться?

В Україні запроваджуються нові правила дорожнього руху. Зміни почнуть діяти вже від 1 листопада цього року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідну постанову уряду.

Зокрема, одна з найсуттєвіших змін для водіїв стане обмеження швидкості за межами населених пунктів. Воно буде регулюватися шириною розмітки.

Так, буде заборонено рухатися зі швидкістю 110 км/год, якщо елемент дороги, що відокремлює транспортні потоки протилежних напрямків, не виділено розміткою 1.2 (раніше було 1.1 або 1.2), розмітки різняться між собою шириною – до 15 см і 20 см відповідно.

Разом з тим, багато нововведень стосуватимуться велосипедистів. З 1 листопада вводиться нове визначення велосипедної доріжки та вперше вносяться поняття велосипедної смуги і велосипедного переїзду (місце перетину перехрестя доріг).

Також діятимуть детальні правила щодо того, як повинні переміщатися велосипедисти, вказані їх права та обов'язки.

Нові правила також поширяться і на дорожні знаки, правила зупинки та стоянки.

Для українців діятимуть нові діагональні пішохідні переходи та загальні дороги для автомобілів і велосипедистів.

Також, згідно з новими правилами, зміниться поняття державних доріг. Так, замість трьох загальноприйнятих типів: міжнародні, національні та регіональні, буде діяти і четвертий – територіальній.

Зазначимо, що з детальним переліком нових правил можна ознайомитися за постановою уряду.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»