• Посилання скопійовано

Більші штрафи за перевищення швидкості – новий законопроект у ВРУ

Сьогодні водії, які порушили максимально дозволений швидкісний режим у населених пунктах в Україні більше ніж на 20 км/год сплачують 340 гривень (10 євро), а за перевищення швидкості в населених пунктах більше ніж на 50 км/год – 3 400 грн, (100 євро). Проте законодавці вважають, що ці штрафи треба збільшити!

Більші штрафи за перевищення швидкості – новий законопроект у ВРУ

Надмірна швидкість є найголовнішим фактором смертельних аварій на дорогах України і особливо в населених пунктах, де розташовані школи, дитячі садочки, аптеки, офіси, магазини, ресторани, розважально-торговельні та спортивно-оздоровчі комплекси, де зазвичай багато пішоходів та велосипедистів.

В зв’язку з цим, було розроблено і подано до ВР проект закону №6214 від 22.10.2021 яким запропоновано внести зміни до ст. 122 КУпАП, які мають удосконалити систему ефективного покарання та посилити відповідальність водіїв за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів у населених пунктах, забезпечити зниження аварійності та смертності на дорогах.

З текстом законопроекту можна ознайомитись за посиланням.

Зокрема, передбачається, що накладення штрафу у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн) застосовуватиметься у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як:

  • на п’ятдесят кілометрів на годин;
  • у, а у населених пунктах – більш як на тридцять кілометрів на годину.

Крім того, ст. 122 КУпАП доповнюється такими штрафами:

  • перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів у населених пунктах більш як на п’ятдесят кілометрів на годину тягнуть за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців;
  • Перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів у населених пунктах більш як на сімдесят кілометрів на годину тягнуть за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

У разі підтримки і підписання законопроекту передбачені зміни наберуть своєї чинності з дня наступного за днем опублікування закону.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»