• Посилання скопійовано

Як поділитись техпаспортом в «Дія»?

Для того, щоб згенерувати запит на отримання техпаспорту від іншого користувача, потрібно встановити додаток «Дія» та авторизуватися в ньому. Потім перейти в розділ «Послуги» та вибрати пункт «Шеринг авто»

Як поділитись техпаспортом в «Дія»?

Finance.ua розповідає, що команда Мінцифри нещодавно презентувала нові цифрові послуги в додатку та на порталі «Дія». Серед них – можливість передати право на керування вашою машиною іншому водію, тобто пошерити ваш техпаспорт. Портал ain.ua поділився інструкцією, як передати техпаспорт в додатку «Дія».

Згенерувати запит на шеринг. Для того, щоб згенерувати запит на отримання техпаспорту від іншого користувача, потрібно:

  • встановити додаток «Дія» та авторизуватися в ньому. Потім перейти в розділ «Послуги» та вибрати пункт «Шеринг авто»;
  • у ньому вибрати підпункт «Відправити запит на авто»;
  • після цього «Дія» попросить вас ввести контактні дані – номер телефону, імейл та адресу проживання. Зверніть увагу, що цю інформацію, а також данні вашого паспорту буде показано власнику техпаспорта на автомобіль перед передачею документу;
  • після заповнення всіх полів буде згенеровано посилання та QR-код для власника авто. Посилання можна надіслати в будь-якому месенджері (чи навіть поштою чи SMS), а QR-код можна зчитати через «Дію», в якій авторизований власник авто.

Підтвердження шерингу техпаспорта:

  • власник авто має перейти по посиланню або відсканувати QR-код першого користувача;
  • після цього потрібно заповнити інформацію про себе, включно з номером телефону, імейлом та адресою проживання;
  • далі потрібно лише дати згоду, після чого техпаспорт на авто буде доступним в обліковому записі першого користувача, який і згенерував запит.

***

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»