• Посилання скопійовано

Підкориговано базу для нарахування пенсійного збору при реєстрації розмитнених автомобілів

Кабмін постановою від 13.05.2022 р. №589 вніс зміну до Порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій

Підкориговано базу для нарахування пенсійного збору при реєстрації розмитнених автомобілів

Кабмін постановою від 13.05.2022 р. №589 вніс зміну до Порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій.

Уточнено, що збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій, визначених п. 12 цього Порядку, сплачується залежно від вартості легкового автомобіля, визначеної відповідно до договору купівлі-продажу, договору міни, довідки митних органів, акта експертної оцінки вартості автомобіля, інших документів, що підтверджують цю вартість, але не нижче митної вартості, зазначеної у митній декларації.

Крім того, з переліку документів, які підтверджують вартість автомобіля, прибрали згадку про довідку-рахунок торговельної організації.

Нагадаємо, що платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій з відчуження легкових автомобілів є підприємства, установи та організації всіх форм власності, а також фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні в територіальних органах з надання сервісних послуг МВС, шляхом:

  • купівлі легкових автомобілів, у тому числі у виробників або торгівельних організацій (крім випадків забезпечення автомобілями осіб з інвалідністю згідно із законодавством);
  • міни;
  • дарування (безоплатної передачі);
  • успадкування (крім випадків успадкування легкового автомобіля відповідно до закону);
  • з інших підстав, передбачених законодавством.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»