• Посилання скопійовано

Перевозите готівку понад 10 000 євро? Декларуйте!

Прямуючи через кордон українці мають право не декларувати готівку, якщо сума не перевищує 10 тисяч євро чи еквівалент цієї суми в іншій валюті

Перевозите готівку понад 10 000 євро? Декларуйте!

Прямуючи через кордон українці мають право не декларувати готівку, якщо сума не перевищує 10 тисяч євро чи еквівалент цієї суми в іншій валюті.

У разі переміщення готівки понад 10 000 євро громадяни зобов’язані декларувати вказану суму в повному обсязі, а також підтверджувати зняття готівки з рахунків у банках або інших фінансових установах, виключно на ту суму, що перевищує 10 000 євро. Строк дії таких документів 30 календарних днів, починаючи з дня видачі.

Слід зазначити, що на усій території Європейського Союзу діє єдина форма митної декларації, яку повинні заповнювати фізичні особи при переміщенні готівки у сумі понад 10 тисяч євро.

При переміщенні через територію ЄС громадянин, що має при собі суму понад 10 тисяч євро (чи відповідну суму в іншій валюті), зобов'язаний її задекларувати в країні прибуття/убування.

Фізичній особі необхідно подати митну декларацію двічі - як при ввезенні, так і при вивезенні з території Євросоюзу суми понад 10 000 євро. Декларувати слід не лише готівкові гроші, а також цінні папери, дорожні чеки, векселі. Правило діє, навіть якщо ви проїжджаєте через країни ЄС транзитом.

У декларації треба вказати паспортні дані, інформацію про власника/власників грошових коштів (це може бути фізична або юридична особа), суму, походження грошей (наприклад, спадок, особисті заощадження, продаж нерухомості, тощо) та їх призначення (інвестування, покупки, тощо). Крім того, необхідно зазначити деталі поїздки (тип транспорту, номер рейсу/потягу/судна).

Якщо в декларації будуть вказані недостовірні або неповні відомості, громадянин, що подав її, понесе покарання, а грошові кошти можуть бути вилучені або конфісковані.

Джерело: ДФС у Кіровоградській області

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»