• Посилання скопійовано

З 1 жовтня - нові нормативи споживання води і газу

З 1 жовтня вступає в силу постанова Уряду, що започатковує єдиний підхід до визначення норм споживання житлово-комунальних послуг для громадян, які потребують державної підтримки

З 1 жовтня - нові нормативи споживання води і газу

«Сьогодні в Україні для розрахунку розміру соціальної державної  допомоги та для оплати населенням послуг ЖКГ, у разі відсутності квартирних засобів обліку, використовуються норми споживання, які не відповідають реальному обсягу споживання і у більшості випадків є завищеними», – зазначив Віце-прем`єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

За його словами,  Мінрегіоном та експертами проекту АМР США «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» (USAID) проведено наукове статистично-аналітичне дослідження споживання комунальних послуг та стану забезпечення житловою площею соціально незахищених громадян України. Було обстежено майже 55 тисяч домогосподарств по всій Україні – одержувачів житлових субсидій, які використовують засоби обліку при споживанні комунальних послуг. 

Таким чином Постановою будуть визначені соціальні нормативи споживання холодної і гарячої води, опалення, газу, електроенергії та інших послуг, що базуються на основі даних фактичного споживання послуг особами, які користуються житловими субсидіями в Україні.

«Сьогодні «спожитий» за старими нормами, але не спожитий у реальності, населенням газ банально розкрадається. У свою чергу держава, компенсуючи соціально незахищеній категорії населення різницю у підвищенні тарифів, теж витрачає більше коштів на компенсатори.  Ми маємо зруйнувати цю сумнівну схему», – зазначив Віце-прем`єр-міністр.

Постанова Кабінету Міністрів України «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування», що вступає в силу 1 жовтня поточного року, розроблена з метою впровадження системи економічно і соціально обґрунтованих нормативів споживання житлово-комунальних послуг з подальшим використанням їх при визначенні розмірів державної соціальної підтримки.

Джерело: Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»