• Посилання скопійовано

Схвалено Концепцію партнерства Світового банку з Україною на 2017-2021 роки

20 червня Рада Директорів Світового банку схвалила Концепцію партнерства Світового банку з Україною на 2017-2021 роки. Метою партнерської Концепції є сприяння сталому та комплексному відновленню економіки України

Схвалено Концепцію партнерства Світового банку з Україною на 2017-2021 роки

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

В чому суть?

Концепція партнерства є стратегічним документом співробітництва між Україною та Світовим банком і узгоджується з цілями стратегії розвитку України, які було визначено в Програмі і плані дій Уряду, схваленому у 2016 році.

Концепція базується на Системній оцінки економіки України, яка була завершена спеціалістами Світового банку у березні 2017 року, та містить середньостроковий план підтримки Світовим банком реформ, що втілюватиме Уряд України.

 

Що це дає?

Процес розробки Стратегії почався у жовтні 2016 року із обговорення пріоритетів розвитку України з Урядом, представниками приватного сектора та громадянського суспільства.

В процесі розробки були визначені і узгоджені напрямки стратегічного партнерства між Україною та Світовим банком у 2017-2021 роки:

  • Управління державними фінансами та реформа державного управління;
  • Антикорупційна діяльність;
  • Управління найбільшими фіскальними ризиками та покращення управління державними інвестиціями;
  • Зміцнення фінансового сектора;
  • Покращення інфраструктури;
  • Створення рівноправного партнерства у приватному секторі;
  • Земельна реформа;
  • Реформа охорони здоров'я;
  • Приватизація;
  • Ефективне, результативне та комплексне надання послуг;
  • Соціальна допомога;
  • Цільова допомога постраждалим від конфлікту громадам.

Концепція також визначає перелік поточних заходів на 2017 рік, а також плани на 2018 і 2019 роки з розподілом їх по пріоритетах. Заходи на подальші роки носять попередній характер і будуть переглянуті на основі консультацій з Урядом з метою забезпечення їх актуальності.

 

Фінансова підтримка Світового банку протягом всього періоду дії Концепції буде залежати від:

1) прогресу України в реалізації реформ;

2) покращення результатів впровадження портфеля проектів МБРР в Україні;

3) загального кредитного потенціалу Світового банку і нормативу кредитування для України.

"Всі напрямки та реформи зазначені у Концепції є надзвичайно важливими для побудови в Україні ліберальної економіки. Саме тому фінансовий потенціал, технічні знання, глобальний досвід і новаторське мислення команди організацій групи Світового банку у найближчі 4 роки будуть спрямовані на всебічну підтримку цих реформ. Стратегія партнерства з Україною на 2017-2021 роки стане черговим кроком на шляху плідної співпраці України та Світового банку. Дякуємо нашим партнерам за підтримку амбітної програми економічних реформ в нашій країні,"- зазначив Міністр фінансів Олександр Данилюк.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»