• Посилання скопійовано

Уряд визначив черговість виплат субсидій в грошовій формі

Для отримання грошей потрібно відкрити рахунок в Ощадбанку. Пенсіонерам можна цього не робити

Уряд визначив черговість виплат субсидій в грошовій формі

На сьогодні 4,2 млн домогосподарств в Україні мають право на отримання субсидії. Про це журналістам сказав віце-прем'єр Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Він зазначив, що з тих, хто отримає субсидію в грошовій формі 70% – пенсіонери, а 1,2 млн – це працездатне населення, яке потребує допомоги.

Зараз складається графік того, яким чином громадяни, будуть отримувати гроші. «Ті, хто мають рахунки в Ощадбанку, будуть отримувати одночасно на свої рахунки. Ті, хто отримує пенсію, будуть отримувати субсидію разом з пенсією. Ті, хто отримує пенсію через «Укрпошту», будуть отримувати з 4 до 25 березня безпосередньо з пенсією свою субсидію», – сказав він.

Зубко зазначив, що залишається питання до тих громадян, які не мають пенсійних рахунків і не мають рахунків в Ощадбанку. «Вони отримають повідомлення про те, що їм потрібно звернутися в будь-яке відділення Ощадбанку і відкрити рахунок», – сказав Зубко і додав, що на цей рахунок надійдуть гроші.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив старт виплати субсидій готівкою з березня 2019 року. Передбачається, що ця ініціатива буде стимулювати українців економно споживати житлово-комунальні послуги. Крім того, очікується посилення соціальної підтримки найменш захищених категорій.

Зазначимо, міністр соціальної політики Андрій Рева заявляв, що субсидія буде виплачуватися одночасно з пенсією. Він також зазначив, що фактично субсидія перетворюється на соціальну допомогу.

***

Читайте також: Кому та як надають субсидію у 2019 році

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»