• Посилання скопійовано

Кабмін ухвалив оновлений порядок виїзду дітей за кордон

Уряд встановив додаткові вимоги для сімей іноземців, які прийматимуть у себе дітей на відпочинок та оздоровлення

Кабмін ухвалив оновлений порядок виїзду дітей за кордон

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу Уряду.

Документом визначається перелік документів для отримання згоди на виїзд груп за кордон на відпочинок та оздоровлення (окремо для дітей, які мають батьків, та дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування).

Також передбачено:

  • подання організаторами маршрутів переміщення груп від інтернатів до місця збору та місця перебування;
  • супровід дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на шляху прямування;
  • забезпечення дітей харчуванням та побутовими зручностями під час транзитних зупинок та перельоту;
  • надання організаторами програм перебування дітей за кордоном з обов’язковим зазначенням групових та індивідуальних заходів (екскурсії, поїздки, розважальні програми).

Крім того, у постанові встановлюються додаткові вимоги для сімей іноземців, які прийматимуть у себе дітей на відпочинок та оздоровлення (наявність дозвільних документів щодо відсутності у членів сімей судимості, алко- та наркозалежності, психічних та інфекційних захворювань, а також гарантії повернення дітей в Україну).

Нагадаємо, 28 серпня 2018 року набув чинності закон про зміну порядку вивезення дітей за кордон – №2475-VIII «Про внесення змін до деяких актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту дитини на належне утримання».

Як писалось раніше, у липні минулого року почали діяти зміни в рамках другого пакету законодавчої ініціативи «Чужих дітей не буває», які дозволяють виїжджати за кордон з дитиною одному з батьків без дозволу іншої сторони.

Додамо, у кінці серпня змінилися правила перевезення дітей на тимчасово окуповану територію України на Донбасі.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»