• Посилання скопійовано

Уряд ввів нову допомогу для багатодітних сімей

З 1 квітня багатодітні сім'ї будуть отримувати щомісячну допомогу на третю і наступних дітей до 6 років 1700 грн

Уряд ввів нову допомогу для багатодітних сімей

Багатодітні сім'ї будуть отримувати щомісячну допомогу на третю і наступних дітей до 6 років обсягом 1700 грн, починаючи з 1 квітня. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

«Сьогодні Міністерство соціальної політики України, спільно з Міністерством фінансів, опрацювало пропозиції Президента щодо додаткових заходів щодо підтримки багатодітних сімей та підготувало проект нормативно-правового акту, яким пропонує запровадити новий вид виплат – допомогу на дітей, які виховуються в багатодітних сім'ях. Зазначену соціальну виплату планується встановити з 1 квітня 2019 року», – зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева перед ухваленням рішення.

За його словами, кожна багатодітна сім'я отримає на 3-х і наступних дітей до 6 років щомісячну допомогу в розмірі прожиткового мінімуму на дитину. Ці виплати становитимуть: з 1 квітня – 1626 грн щомісяця, з 1 липня – 1699 грн, з 1 грудня – 1799 грн. За пропозицією Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, виплати мають становити 1700 грн на дитину вже з 1 квітня.

Як повідомив Рева, в Україні налічується понад 334 тисячі багатодітних родин, в яких виховується 1 млн 136,7 тис. дітей, 158,8 тис. з них – до 6 років.

При цьому міністр додав, що ця ініціатива була підтримана міжнародними партнерами України. Вона дозволить покращити матеріальний стан багатодітних сімей, а також забезпечить їм належний розвиток і забезпечення.

Нагадаємо, на думку демографів, будь-яка матеріальна допомога при народженні дитини дає належний ефект максимум 3-4 роки.

Джерело: UNN

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»